Fermented oil of safflower seeds (a mixture of biologically active substances)
Ферментована олія насіння сафлори (суміш біологічно активних речовин)
INCI: Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil
Ферментовані олії – нова категорія олій, одержаних за допомогою технологій ферментації. Ферментація здійснюється грибами Pseudozyma sp, які завдяки ферментам своїм трансформують складові олії до низькомолекулярних та підвищує засвоюваність.
Унікальність ферментованої олії насіння сафлори полягає саме в жирнокислотному складі, який містить:
- Лінолева кислота (72-78%), не синтезується організмом людини, є складовою частиною незамінного вітаміну F
- Олеїнова кислота (15-20%)
- Пальмітинова кислота (6-7%)
- Стеаринова кислота (2-4%)
- Арахідонова кислота
- Миристинова кислота
- Ліноленова кислота
- Вітаміни Е та К,
- Фітостероли
Саме завдяки лінолевій кислоті (вітамін F) цей ферментований продукт миттєво проникає до глибоких шарів шкіри та волосся, відновлює ліпідний матрикс рогового шару епідермісу на шкірі та КМК 1 та 2-го типу на волоссі, зволожує та додає блиску (волоссю).
Працює в доглядових засобах для сухої шкіри та дуже пошкодженого волосся.
Дієвий актив, є доказові дослідження.
Можна додавати від 1 до 7% у змивні кондиціонери та в маски для сухої шкіри (особливо при ксерозі).