Блог

САЛІЦИЛОВА КИСЛОТА

SALICYLIC ACID

Саліцилова кислота - це натуральна речовина, що отримується з кори верби або берези. Подрібнену кору заливають екстрагентами, потім фільтрують, в результаті одержують кінцеву форму саліцилової кислоти - кристалічний порошок. Саліцилова кислота буває натурального походження або синтетична (хімічний синтез). У косметиці можна використовувати обидві форми кислоти.

Дія саліцилової кислоти на шкіру залежить від її концентрації. У невеликій концентрації вона стимулює обмінні процеси в шкірі, у вищій — сприяє її відлущуванню (використовується при псоріазі та акне), а в дуже високій концентрації саліцилова кислота може навіть розчинити шкіру (наприклад, бородавки).

Головна її функція – кератолітична, тобто розм'якшення рогового шару шкіри. Говорячи простою мовою, саліцилова кислота розчиняє суміш із себуму та забруднень, який утримує разом відмерлі клітини верхнього шару епідермісу, себорейні утворення, частинки лупи та інші небажані прояви. Частина клітин при цьому відлущується, а зв'язки між рештою — слабшають, що допомагає іншим активним речовинам із продукту проникати глибше у шкіру голови.

Крім того, саліцилова кислота має яскраво виражений антибактеріальний ефект, тому її часто додають до антисеборейних засобів для волосся.

А ось як саліцилова кислота діє на волосся – ми розглядаємо на занятті з хімії ШАМПУНІВ.

Косметична хімія для перукарів: повноцінне навчання для ефективної роботи.