Блог

ЧИ Є АЛЬТЕРНАТИВА СИЛІКОНАМ?

IS THERE AN ALTERNATIVE TO SILICONES?

Чи є альтернатива силіконам?

Продовжую чути негатив щодо силіконів та розумію, що майстри не хочуть вивчати косметичну хімію. До того ж, не кожна школа перукарської хімії дає правильне трактування.

Сьогодні існує безліч силіконів з різними властивостями (різні види силіконів). І в хорошій косметиці використовуються водорозчинні та високолетючі силікони, без яких по-справжньому гарного блиску, кондиціювання, термозахисту досягти складно. Я говорю про професійний сегмент косметики. Але все має бути в міру! Якщо у складі ТІЛЬКИ силікони – це, звичайно, не здорово і така косметика не повинна коштувати дорого. А от якщо у формулі є не тільки силікони, а й правильні олії та РОСЛИННІ аналоги силіконів, то ефект від такого відходу буде навіть більшим.

Про олію броколі, як рослинний силікон, усі вже чули, а от про Сенсолен (Сенсолів), мабуть, не всі. Це новий біотехнологічний продукт, який одержують з оливкової олії та використовують у професійних серіях. Його жирнокислотний склад дуже схожий на склад гідроліпідної мантії. Тому він не тільки оздоровлює шкіру голови, а й відновлює природний ліпідний шар кутикули та кондиціонує стрижень волосся. При цьому може використовуватися разом із звичайними водорозчинними силіконами, які посилюють його дію.

Докладніше, звичайно ж, на навчаннях з косметичної хімії. Тему силіконів вивчаємо на семінарі з кондиціонерів.

Слідкуйте за анонсами.