Блог

ЩО ТАКЕ ПРЕ-ПО (PRE-POO)

PRE-POO

Метод Pre-Poo - це спосіб зберегти волосяне полотно 3 і 4-го ступеня пошкодження (5-й ступінь - тільки ножиці) і відростити довжину.

Простими словами - це тепла рослинна олія (бажано з солюбілізатором), намазане на пошкоджену частину волосся (і звичайно ж, на посічені кінці) за 30 хвилин до миття голови (можна під термо шапочку, можна без). Моя улюблена олія – конопляна, там дуже крутий жирнокислотний склад (хоча, можна і оливкова, і навіть соняшникова). У чому суть - шампуню все одно який жир змивати - природний або нанесений. Нанесений поверх волосся змиється раніше, а природні ліпіди збережуться.

Чому для цієї процедури краще використовувати олію, а не кондиціонер?

У складі кондиціонера є ПАР (особливо амфотерні, неіоногенні) вони відіграють роль кондиціонуючих добавок. При цьому за структурою є емульгаторами. А емульгатори, у свою чергу, перебуваючи на волоссі, сприяють емульгуванню і власних жирів волосся і тим самим спрощують їхнє змивання з поверхні волосся. Коли кондиціонер знаходиться на волоссі не довго, то ПАР просто не встигають проемульгувати (розчинити) з поверхні волосся.