Блог

ПРО БІЛКОВІ СПОЛУКИ В ДОГЛЯДІ ДЛЯ ВОЛОССЯ

ABOUT PROTEIN COMPOUNDS IN HAIR CARE

Про білкові сполуки в догляді для волосся

Для того, щоб створити засоби з ефективними складами, хімікам-технологам доводиться робити велику роботу, адже просто додати пептиди та амінокислоти до складу — це лише 20% успіху. Потрібно створити містки-зчіпки, які допоможуть білкам увійти до структури волосся і там закріпитися – наприклад, деякі солі магнію, аргінін чи сполуки кальцію. І крім того, білок у складі доглядового засобу має бути спорідненим з кератином — власним білком волосся.

Склад кератину:

15% глутамінової амінокислоти

12% цистину

8% серину

8% лейцину

10% аргініну

Нативний гідролізований кератин містить усі амінокислотні містки, що дозволяють відновити структуру волосся. Але якщо ми хочемо уникнути продуктів тваринного походження, необхідно знайти комбінацію рослинних білків, яка була б подібна до кератину.

У цьому плані чудово себе проявляє комбінація білка сої (soy protein) та білка рису (rice protein) + додатковий аргінін у ролі катіонного містка. Це найкраща природна імітація кератину. Засіб на основі цієї білкової комбінації може заповнити пухкий пошкоджений кортекс та дірки в кутикулі. Шукайте ці компоненти у складі доглядових засобів на перших позиціях! А ось для чого в цій комбінації ліпіди – я розповім на навчальному авторському онлайн-курсі «Косметична хімія для перукарів PRO. Читаємо склади. Створюємо Протоколи догляду за запитом Клієнта».