Блог

ГІДРОЛІЗОВАНІ ПРОТЕЇНИ СОЇ

HYDROLYZED SOY PROTEINS

Гідролізовані протеїни сої в косметиці для волосся.

INCI: Hydrolyzed Soy Protein — це хімічно зруйновані білки сої (до пептидів з невеликою молекулярною масою), отримані з знежиреного соєвого борошна. Вони добре розчиняються у воді і володіють здібностями, що кондиціонують.

Як усі білки, які використовуються в косметиці, протеїни сої чудово зберігають вологу всередині волосся та шкіри. Вони ефективно відновлюють зовнішню структуру пошкодженого волосся, заповнюючи «порожнечі» у пластинках кутикули. Волосся при цьому стає блискучим, більш міцним з структурою, що вирівняється. Однак соєві білки дуже легко змиваються. Тому в продуктах, що кондиціонують, використовують «пошиті» молекули пептидів соєвого білка з іншими компонентами. Коли гідролізовані білки сої застосовуються у складах для хімічної завивки волосся, то відновлення структури характеризується більш стійкими показниками, ніж у більшості білків, даючи ефект, який можна порівняти із застосуванням кератину для волосся та протеїнів пшениці.

Детальніше цю тему розбираємо на курсі «Косметична хімія для перукарів. Читаємо склади. Робимо свідомий вибір».