Блог

КОФЕЇН

CAFFEINE

КОФЕЇН у Косметичній хімії для перукарів

Кофеїн вважається дуже сильним антиоксидантом з величезним спектром дії: стимулюючим, фотопротекторним, дезодоруючим, ексфоліюючим, в'язким і навіть захисним. Це дуже простий та ефективний актив для стимулювання обмінних процесів у шкірі голови. Особливо часто його використовують у лініях для боротьби зі втратою волосся і для посилення їх росту, а також у масках і тоніках для слабкого та витонченого волосся.

Кофеїн має дуже важливу функцію – кофеїн посилює властивості інгредієнтів, що є сусідами з ним у складі, тому що є транспортною молекулою, яка доставляє активи через трансдермальний бар'єр до місця їхньої основної роботи.

Де шукати кофеїн? У складі доглядових продуктів, які:

- тонізують шкіру голови,

- посилюють ріст волосся,

- борються з випаданням,

- борються з лупою,

- Знімають роздратування атонічної шкіри голови

– є фотопротекторами.

Цінують і здатність цієї речовини злегка посилювати — так, наприклад, тоніки та шампуні, призначені проти алопеції, кофеїн найчастіше працює в парі з міноксидилом та його варіаціями.

Загальний механізм його роботи можна описати коротко - він сприяє швидкому збільшенню кількості циклічного аденозинмонофосфату (АМФ), якщо дуже просто при його активації активніше симулюється речовина, що прискорює процеси в клітинах: ліполіз - розщеплення жиру, глікогеноліз - розщеплення глікогену до глюкози, клітинна регенерація обмін.

Косметична хімія у перукарському мистецтві. Як правильно розуміти склад косметичних засобів?

Приходьте – навчимо.