Блог

БЕЗСУЛЬФАТНІ ШАМПУНІ

SULFATE-FREE SHAMPOO

Безсульфатні шампуні

Безсульфатні шампуні - звідки вони з'явилися і навіщо реально корисні?

У середині минулого століття в США величезна кількість людей через стан постійного стресу страждала на АТОПІЧНІ ДЕРМАТИТИ. Це такий стан шкірних покривів, коли вони знаходяться в постійному запаленні, сверблять і сверблять, і будь-який дотик викликає дуже болючі відчуття. При цьому потрібно очищати шкіру. Звичайні миючі засоби – мило, шампуні та гелі для душу, що містять агресивні ПАР, викликали у таких хворих ще більший больовий синдром та лущення. І саме для таких випадків вчені розробили рецептури безсульфатних миючих засобів, які не сушать шкіру та не викликають роздратування. При цьому якість миючої здібності цих засобів стояло на другому чи навіть третьому місці.

Маркетологи для того, щоб вигадати щось нове та цікаве, вирішили перенести цю ідею на продукти мас-маркету. Ось звідси і з'явилася концепція, що безсульфатні шампуні – краще та корисніше за сульфатні.

Давайте розумітися. Сульфатні шампуні мають високий рівень миючих здібностей, а безсульфатні - в рази менший. Здорова шкіра скальпа – це ЧИСТА шкіра, на якій немає слідів себуму, поту, фарби для волосся, пилу, кондиціонерів та слідів стайлінгу. Жоден із видів стайлінгу не відмиється безсульфатним шампунем, та й шкірний жир теж!

Так, є випадки, коли використання безсульфатних шампунів виправдане - дуже суха і атопічна шкіра голови, хворобливі стани дерми. АЛЕ, навіть у таких станах просто необхідно хоча б один раз на 5-6 тижнів проводити нормальне очищення та детокс. В інших випадках необхідно мити голову сульфатними шампунями з правильно підібраним складом.