Блог

ГІБРИДНІ БАРВНИКИ

HYBRID COLORANTS

Мені часто ставлять питання – гібридні барвники – у чому їхня перевага?

Гібридні барвники містять комбіновану або гібридну систему лужних агентів (аміак та моноетаноламін) у різному співвідношенні.

Аміак має більш активні лужні властивості, ніж моноетаноламін (етаноламін, МЕА) - краще «відкриває» кутикулу, за рахунок невеликого розміру молекули і високої реакційної здатності активніше проникає в кортекс, при цьому ПОВНІСТТЮ випаровується в перші 15 хвилин фарбування (так, є неприємний запах).

Моноетаноламін – виявляє слабші лужні властивості, має в 3,5 рази більший розмір молекули, не випаровується (дає більш комфортне використання при цьому можливе накопичення у волоссі, що призводить в майбутньому до їх ламкості), гірше вимивається з внутрішньої структури, процес фарбування проходить і завершується довше і не завжди з результатом, який планувався. При цьому розмір молекули МЕА ускладнює проникнення пігментів усередину волосся (проявляється у вигляді прозорішого кольору в результаті фарбування).

Що стосується впливу на структуру волосся – обидві речовини викликають пошкодження та дефіцит структурних компонентів, які можна ЗНАЧНО зменшити використанням доглядових ПРОТЕКТОРІВ при проведенні фарбування.

Обидві речовини можуть давати алергійні реакції.

Навіщо ж створили гібридні барвники?

Використання відразу двох лужних агентів дозволяє отримати прогнозований результат, знизити кількість аміаку в системі, а також регулювати час та силу освітлення чи фарбування.

Гібридна система зручніша у роботі колориста.

Структуру волосся в БУДЬ-ЯКОМУ РАЗІ ПОТРІБНО ЗАХИЩАТИ протекторами.