Блог

РОСЛИННІ ОЛІЇ ДЛЯ ВОЛОССЯ

HAIR OILS

Рослинні олії для волосся

Всі рослинні олії можна поділити на ДВА типу (виходячи їх розміру їх молекул): проникні та обволікаючі

Я хочу допомогти розібратися, які з них будуть корисні Вашому волоссю, а які принесуть тільки шкоду.

Наше волосся є білковим стрижнем, покритим лусочками кутикульного шару. Волосся блищить, переливається на світлі і має вигляд доглянутих, коли ці лусочки загладжені. А ось якщо волосся пошкоджене - з лусочками проблеми і білковий стовбур починає пошкоджуватися - вимивається білок, що призводить до ламкості, тьмяності та перетину.

Проникні масла - складаються з маленьких молекул і можуть проникнути під лусочки волосся і заповнити собою внутрішні порожнечі, що робить волосся еластичним і пружним на дотик. До проникаючих олій відносяться кокосова олія, оливкова олія і цілий ряд інших відомих олій.

Чому не варто користуватися такими оліями постійно, а в деяких випадках не можна від слова взагалі? Такі олії (якщо вони не у складі косметичного препарату) проникають усередину волосся і виштовхують із нього все – молекулярну вологу, барвник, інші компоненти! Саме тому волосся пересушується і стає ще більш тьмяним і ламким!

Для того, щоб проникаючі олії не висушували волосся, необхідно користуватися сумішшю цих олій з певною групою речовин, які допомагають їм утримувати вологу всередині волосся. Але це точно не для самостійного вживання будинку.

Обволікаючі олії - складаються з відносно великих молекул, тому всередину волосся вони проникнути не в змозі, але відмінно утворюють на поверхні волосся захисну плівку, яка перешкоджає випаровуванню вологи. В результаті волосся отримує додаткове зволоження. Найефективніші для волосся - броколі, аргана, жожоба та цілий ряд інших олій (розбираємо на семінарі з хімії базових складів).

Можна впевнено рекомендувати всім використовувати олії, що обволікають, які будуть відмінно захищати волосся від зовнішнього впливу, граючи роль термозахисту. Тому волосся залишатиметься блискучим і м'яким на дотик.