Блог

БІБЛІОТЕКА КОСМЕТИЧНОЇ ХІМІЇ

LIBRARY OF COSMETIC CHEMISTRY

Мене часто запитують, що раджу почитати, щоб глибше розуміти косметичну хімію.

Якщо не брати до уваги класичні підручники з хімії, за якими навчалася я в школі та академії, але які дають фундамент системного засвоєння таких понять як: органічна та неорганічна, аналітична, фізична та колоїдна хімія, методики синтезу, хімія високомолекулярних сполук, біохімія та токсикологія, то справді книг, що варто читати, буде не так вже й багато.

Нижче наведено список видань, які я рекомендую всім для вивчення хімії для перукарів, технологів, трихологів та косметологів, а також для професійних хіміків різних спеціалізацій, пов'язаних із хімією косметичних засобів. Цей список не вичерпний, але сподіваюся, що він буде Вам корисний.

Тут не буде посилань для «Косметична хімія завантажити безкоштовно», але буде моя коротка рецензія по кожній книзі.

Звичайно, Ви зможете отримати системні знання на моїх навчальних авторських курсах, проте я рекомендую всім учням читати спеціалізовану літературу та підвищувати свій рівень освіти.

 

ОСНОВИ КОСМЕТИЧНОЇ ХІМІЇ за ред. Т. Пучкової, 2017.

Буде корисна, як косметологам, так і перукарям, у книзі багато корисної інформації з усіх косметичних активів – аніонних, катіонних, неіонних та амфотерних поверхнево-активних речовин, гідролізатів рослинних та тварин протеїнів, амінокислот та різних видів ліпідів, фосфоліти жирних спиртів та жирних кислот. Багато інформації для розуміння процесів пілінгів, амінокислотних та ліпідних реконструкцій. Окремі розділи присвячені використанню кислот та рослинних олій у косметиці як для шкіри обличчя, голови, так і безпосередньо для волосся.

Багато уваги приділено використанню та механізмам дії біоміметичних активів у косметиці для шкіри, волосся та нігтів.

 

КОСМЕТИЧНА ХІМІЯ ДЛЯ КОСМЕТОЛОГІВ І ДЕРМАТОЛОГІВ, Ф. Баррет-Хілл, 2017.

У цій книзі дуже докладно описаний склад натурального зволожуючого фактора (НУФ), його утворення у роговому шарі та методи стимулювання синтезу молекул клітинами епідермісу.

Окрема глава присвячена УФ-фільтрам, їхній безпеці та класифікації в європейській, американській та азіатській косметиці.

 

НОВА КОСМЕТОЛОГІЯ, за ред. Е. Ернандес, 2017.

У цьому виданні зібрано всю актуальну інформацію з сучасної трихології, косметології та активів – інновації у використанні пептидів, фітоестрогенів, усіх ретиноїдів та форм вітаміну С.

Особливо багато корисної інформації з фізіології, біохімії та типів шкіри та волосся, а також методів діагностики та лікування алопецій різного походження, хвороб шкіри голови та стрижня волосся.

 

АНАТОМІЯ СУЧАСНОЇ КОСМЕТИКИ, Ернандес Е, Красней Е, Раханська Є., 2022.

Ця книга буде корисна косметологам та перукарям, які хочуть навчитися читати склади косметичних засобів та розбиратися в косметичній хімії інгредієнтів, хочуть освоїти мову INCI та не залежати від думки менеджера з продажу та маркетингових обіцянок виробника.