Блог

ГІПЕРГІДРОЗ ВОЛОСИСТОЇ ЧАСТИНИ ГОЛОВИ

SCALP HYPERHIDROSIS

Цей неприємний стан, який надає багато дискомфорту в житті, напряму пов’язан з порушеннями в роботі ендокринної системи. І для того, щоб убрати внутрішні причини потрібен доктор.

Цей неприємний стан, який надає багато дискомфорту в житті, напряму пов’язан з порушеннями в роботі ендокринної системи. І для того, щоб убрати внутрішні причини потрібен доктор.

Але, поліпшити зовнішню ситуацію, доки вирішуються внутрішні проблеми, можна та необхідно за допомогою косметичних засобів:

1. Обираємо шампунь для очищення. Якщо проблема застаріла, то голову необхідно мити кожен день, тому шампунь має бути з рівнем рН 5,0-5,5 та містити аніонні ПАР типу SLES\ALES, які обов’язково врівноважені амфотерними та неіногенними ПАР, а також велику кількість зволожуючих компонентів.

2. Використовуємо тонік. Самій простий варіант, який можна зробити самостійно – 2-3 краплини ефірної олії м’яти або евкаліпту розчинити в 100 мл очищеної води та після миття розпилити по поверхні шкіри голови. Або використовуємо готові тоніки, що місять лізати бактерій (комплекс про- та пребіотиків) та антиоксиданти. Після нанесення тоніку висушуємо голову феном на прохолодному режимі (це важливо!).

3. Після цього одразу наносимо сухий шампунь. Можна використовувати любий, але я рекомендую не з аерозольного балончику, а розсипний. І в сухому шампуні окрім адсорбентів, які протягом дня будуть боротися з неприємних запахом, мають бути антиоксиданти, адаптогени, себорегулятори та ОБОВ’ЯЗКОВО! прЕбіотики.

4. І, звісно, при такому стані в догляді знадобляться пілінги, як постійна частина beauty-routine (не рідше 2-х разів на місяць). Пілінги мають бути поверхневі хімічні або біологічні.

Більш детально про види, властивості та хімічний склад пілінгів говоримо в онлайн-курсі косметичної хімії.