Блог

ЯК АНАЛІЗУВАТИ СКЛАД КОСМЕТИКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ?

HOW TO ANALYZE THE COMPOSITION OF HAIR COSMETICS?

Для того щоб усвідомлено вибирати продукти для догляду за волоссям, корисно опанувати деякі ключові принципи, які допоможуть розбиратися у складі косметичних засобів. Початкова складність аналізу може здатися заплутаною, але немає приводу засмучуватися. Також є можливість скористатися спеціальними програмами, що спрощують цей процес.

  • Основні принципи:

    – Перелік компонентів складу відповідає системі INCI (Міжнародна номенклатура косметичних інгредієнтів) – глобальна стандартна система найменувань для компонентів косметики. У цій системі вказані англійські найменування, пов'язані з хімічними сполуками, і навіть латинські назви, що вказують на рослинні компоненти.

    — Компоненти косметичного продукту організовані в ієрархічному порядку: елементи складу перераховані від більшого до меншого змісту. Якщо, наприклад, першим зазначено "вода", це говорить про максимальний вміст води у продукті. За винятком тих речовин, частка яких менше 1% їх перераховують наприкінці списку, але без певного порядку. У разі однакової концентрації компоненти слід перераховувати в алфавітному порядку.

    — Слід звернути увагу на активні компоненти, які позитивно впливають на волосся і можуть мотивувати покупку конкретного продукту. Однак, при аналізі хімічного складу, якщо ви виявляєте компоненти, які не підходять вам, наприклад, високий вміст спирту (що має сушить ефект), рекомендується розглянути інші варіанти.

 

Натуральні засоби для догляду за волоссям:

З кожним днем все більше популярності набувають натуральні засоби для догляду за волоссям. Термін "натуральний" означає, що виробник уникає використання синтетичних компонентів у своїй продукції. Натуральні засоби для догляду за волоссям насамперед спираються на компоненти рослинного та мінерального походження. До складу таких засобів входять ефірні олії, рослинні екстракти та олії. Ці компоненти не містять інгредієнтів тваринного походження та не піддаються випробуванням на тваринах (так звані "не тестовані на тваринних" продукти). Загальноприйнято вважати, що натуральні засоби для догляду за волоссям повинні складатися на 95% і більше компонентів природного походження.

При аналізі складу натуральних засобів для догляду за волоссям ви можете виявити:

— Рослинні олії, витягнуті з рослин. У їх назвах обов'язково фігурує слово "масло", наприклад, амарантове масло.

— Ефірні олії, які надають засобу приємного аромату та є ефективними консервантами. Вони мають різноманітні назви, такі як ефірна олія чайного дерева.

— Крем-масло, що є рослинною олією з щільною консистенцією при кімнатній температурі. У складі таких продуктів воно позначатиметься як "крем-масло", наприклад, арганова олія або кокосова олія.

— Білки, що мають зволожуючу та пом'якшувальну дію. Часто вони витягуються із сої чи пшениці.

— Рослинні екстракти, отримані з трав, квітів та плодів. Вони називаються екстракти, наприклад, екстракт кропиви.