Блог

У чому різниця між ПІЛІНГОМ та ДЕТОКСОМ?

What is the difference between PILING and DETOX?

Починаємо з визначень.

ПІЛІНГ (або ексфоліація) – процес видалення, відлущування верхнього ороговілого шару шкіри.

Для чого?

1. для повнішого очищення від частинок себуму, пилу, залишків стайлінгу або інших косметичних засобів (те, з чим не впорався шампунь, мило, мус\гель для вмивання або міцелярна вода),

2. для видалення ороговілих частинок епідермісу, які вчасно не залишили верхній шар шкіри та заважають природним процесам зволоження та РЕГЕНЕРАЦІЇ шкіри.

Друге завдання – найважливіше у роботі пілінгу!

ДЕТОКС - процес руйнування та знешкодження різних токсичних речовин (важкі метали, хлор із водопровідної води, хімічні речовини з вихлопних газів машин, інші канцерогенні речовини) хімічними, фізичними чи біологічними методами.

Навіщо шкірі детокс?

Для того, щоб ось ці ось токсичні речовини, які можуть перебувати на шкірі та волоссі, не викликали «отруєння» нашого організму (насправді – вільно радикального окиснення, яке призводить до різних запалень та алергій).

Тому пілінг та детокс – це не одне й теж. Я в постах часто бачу підміну понять, а дуже хочеться, щоб майстри та технології брендів розуміли про що вони говорять і глибоко розбиралися в темі.

Що важливо запам'ятати?

Властивості ДЕТОКСУ можуть мати БУДЬ-ЯКЕ косметичний засіб, який містить у нормальній концентрації антиоксиданти – рослинні екстракти, поліфеноли, амінокислоти, вітаміни А, С, Е, F та ін.

Докладно знаємо цю на курсі «Косметична хімія для перукарів. Читаємо склади, робимо свідомий вибір».